Wow, for en fantasiverden

World of Warcraft har sugd mennesker over hele verden inn i en fantasiverden der man kan være hvem man vil og gjøre hva man vil. Vi har sett litt nærmere på dette facinerende spillet. 

World of Warcraft en form for MMORPG(Massively multiplayer online role-playing game) spill hvor spillere fra hele verden møtes online og spiller i et universe, her kalt Azeroth. Dette er fjerde spiller som er satt i dette universet.

Første kom ut i 1994 og het Warcraft:Orker og mennesker.  WoW er det MMORPG spillet som har flest spillere, med en markedsandel på 62% av 16 millioner spillere. Det er ikke uten grunn at de har Guiness verdensrekord for mest populære MMORPG. De kommer stadig ut med nye expansion-packs til spillet. For å spille må du betale ca 120 kr i måneden, eller et mindre beløp om du kjøper forlengre perioder om gangen. Spillet har blitt sterkt kritisert fordi det anses å være veldig vanedannende.

Hvordan fungerer spillet?

Når du har kjøpt spillet og registrert deg lager du deg en figur i spillet og lager en historie til denne, dette avgjør hvordan du spiller. Du får oppdrag, du går i krig, du går i instanser og raids frem til karakteren din vokser seg opp til topplevelen som nå er 90. Du har ikke sjanse til å klare oppdragene alene, du må jobbe sammen med andre i instanser, rais eller questgrupper. Hvor mye og hva utstyr din karakter har er avhengig av hvem den har beseiret, fått som belønning,  fått kjøpt på auksjonshusene i spillet eller har laget selv.

Er man en av de som går dypt og hellig inn for å spille WoW, så blir man etterhvert medlem i lauger for å klare de vanskeligste utfordringene. Organiseringen gjør at spilleren faktisk forplikter seg til videre spill, og deltar man ikke kan man bli kastet ut av lauget og miste annerkjennelse i miljøet. Det blir som regel vanskelig for spilleren, når WoW krever at man jobber på tidspunkt som kommer i konflikter med det virkelige livet.

Tall fra Lotteritilsynets hjelpetelefon viser en kraftig økning i henvendelser for spill som ikke direkte er pengespill. I 2006 oppga 46 personer at de sliter med avhengighet av slike spill, for 2007 er tallet mer enn femdoblet, til 250.

Spillet er bygget opp rundt forskjellige raser, klasser og profesjoner. I begynnelsen var det 8 raser som var delt i to grupperinger. Alliance: Human, Dwarf, Night Elf og Gnome. Horde:Orc, troll, Tauren og Undead.Etterhvert har det kommet til nye raser i både Alliance og Horde. I Alliance har man fått Dranei, og Worgen. I Hord har man fått Blood elf og goblin. Det er også kommet to raser som kan brukes av begge grupperingene og det er Death Knight og Pandaren.

Man kan velge mellom 9 forskjellige klasser når man lager karakterer: Warrior, Rogue, Shaman, Priest, Paladin, Warlock, Mage, Druid, Hunter, monk og Death Knight. De klassifiseres i kategorier etter tilstanden deres og dette er tanking, Melee DPS(Damage pr second), Ranged DPS, Healing Class/healer og hybrid classes.

Profesjonene i WoW er i hovedsak  delt inn i 11 primære profesjoner;Herbalism, mining, skinning, alchemy, blacksmithing, enchanting, engineering, leatherworking, inscription, jewelcrafting og  De sekundære profesjonene er cooking, first aid, fishing,tailoring og archeology.